آینده سرمایه گذاری در پرورش بزهای شیری سانن و آلپاین

آینده سرمایه گذاری در پرورش بزهای شیری سانن و آلپاین

این امیدواری وجود دارد که با افزایش تولید شیر بز در کشور، صنعت پرورش بز علاوه بر تولید گوشت بتواند بخش مهمی از نیاز شیر خام کشور را تأمین و با توسعه پرورش بزهای شیری بتواند کمک مهمی به اقتصاد خانوارهای روستایی و عشایر داشته باشد.

با توجه به شرایط اقتصاد دامپروری و تاثیر منفی خشکسالی‌های اخیر بر مراتع، هزینۀ خوراک و نگهداری دام برای دامداران روستایی و عشایر افزایش یافته و امکان فعالیت در این صنعت برای بسیاری از دامداران دشوار می‌باشد. برای افزایش تولید و افزایش بهره‌وری اقدامات اصلاح نژادی و مدیریتی باید در دستور کار دامداران قرار بگیرد.

بز سانن، قسمت اول. کلیک کنید
بز سانن. قسمت دوم. کلیک کنید
برای مطالعه اطلاعات بز آلپاین کلیک کنید

یکی از این اقدامات می‌تواند جایگزینی و استفاده از بزهای پر تولید همچون سانن و آلپاین در گله‌های بومی باشد. با توجه به ویژگیهای ژنتیکی و تطابق مناسب این بزها با شرایط آب و هوایی کشور می‌توان انتظار داشت که سطح تولید و سود اقتصادی دامداران در برنامه‌های میان مدت و بلند مدت افزایش یابد.

فروش ویژه به مدت محدود
فروش ویژه به مدت محدود

در سال‌های اخیر معاونت بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی برای بهبود وضعیت پرورش دام‌های سبک، اقدام به صدور مجوزهای لازم برای واردات بزهای سانن و آلپاین نموده است.

انتظار می‌رود با ورود نژادهای برتر بز شیری، میانگین تولید شیر بز در گله‌های بومی در یک دوره شیردهی از متوسط 100 کیلوگرم به متوسط 900 کیلوگرم برسد (افزایش 9 برابری).

مقایسه تولید و خصوصیات شیرواری بزهای سانن، آلپاین و بزهای بومی ایران

لذا این امیدواری وجود دارد که با افزایش تولید شیر بز در کشور، اولا صنعت پرورش بز علاوه بر تولید گوشت بتواند بخش مهمی از نیاز شیر خام کشور را تأمین نماید و از طرفی توسعه پرورش بزهای شیری بتواند کمک مهمی به اقتصاد خانوارهای روستایی و عشایر داشته و نقش مهمی در اشتغال‌زایی جوانان جویای کار این خانوارها ایفا نماید.

بدیهی است اگر شروع فعالیت دامداران محترم برای پرورش بزهای شیری اصلاح شده با مطالعۀ کافی و استفاده از تجارب کارشناسان ذیربط شکل بگیرد، به امید خداوند متعال آینده کاری و دورنمای اقتصادی روشنی پیش روی آنها خواهد بود و درآمد فراوانی را عایدشان خواهد کرد.

بز شیری یا گاو شیری؟ کدام را انتخاب کنم؟ کلیک کنید

خلاصه مطالب:

1- وضعیت فعلی تولید شیر بز در کشور جوابگوی نیاز بازار مصرف نیست و از این بابت ایران با کشورهای پیشرو جهان فاصله زیادی دارد.

2- بسیاری از کشورهای جهان با واردات بزهای اصلاح نژاد شده و تلاقی‌گری با بزهای بومی در مدت کوتاهی مقدار تولید شیر بز را چند برابر کرده‌اند.

نمونه‌ای از تاثیر علوفه هیدروپونیک بر روی تولید شیر و چربی شیر بز سانن و بزغاله‌های دامداری که از علوفه هیدروپونیک در جیره غذایی دام‌هاشون استفاده کردند.

3- بز سانن و آلپاین از بهترین و معروف‌ترین بزهای شیری جهان هستند که حدود 7-5 برابر بزهای بومی ایران، شیر تولید کرده و درصد دوقلوزایی نژاد سانن و آلپاین نیز حدود 2-1.5 برابر بزهای بومی است.

4- با وجود مجوزهای لازم و حمایت وزارت جهاد کشاورزی امکان واردات و پرورش آنها در ایران وجود دارد.

5- دو روش مهم تشکیل گلۀ بز شیری شامل خرید بزهای نر و ماده خالص سانن یا آلپاین از گله‌های معتبر و دیگری دورگه‌گیری بزهای ماده بومی با استفاده از بزهای نر سانن و آلپاین می‌باشد. روش آمیخته‌گری نیاز به هزینه و سرمایه گذاری کمتری داشته اما زمان مورد نیاز برای اصلاح نژاد گله طولانی است.

روش تشخیص فحلی در گوسفند و بز

6- انتخاب بز سانن و آلپاین برای آمیخته‌گری با بزهای بومی هر یک دارای مزیت‌هایی است. در مناطق عشایری و کوچ رو استفاده از بز آلپاین و در مناطق روستایی و سیستم‌های مزرعه‌ای استفاده از بزهای سانن قابل توصیه است. هر دو بز سانن و آلپاین قابلیت بسیار عالی در پرورش در سیستم بسته و صنعتی یا نیمه صنعتی را دارند.

7- برای تشکیل یک گله بز شیری اصلاح نژاد شده، باید زیر ساخت‌های لازم نظیر ساخت یک جایگاه مناسب، تأمین خوراک و رعایت بهداشت از سوی دامداران مد نظر قرار گیرد. رعایت فاصلۀ استاندارد 500 متری بین دو دامداری، در ایجاد امنیت سلامتی دام‌ها، نقش مهمی دارد.

8- استفاده از خوراک ارزان‌قیمت و با کیفیت همچون علوفه هیدروپونیک، می‌تواند کمک قابل ملاحظه‌ای به کاهش هزینه‌های خوراک دامپروری (حداقل 30%) و افزایش کیفیت و کمیت تولیدات دامی (شیر، نطفۀ موفق، آبستنی موفق چند قلوزایی و…) و کاهش تلفات (کاهش سقط جنین، کاهش نازایی، کاهش لنگش، برطرف شدن مشکل کولیک معده و…) نماید.

آیا ارتباطی بین تعلیف دام با علوفه هیدروپونیک و سقط جنین در دام وجود دارد؟ کلیک کنید
تجزیه ویتامین‌ها بر اساس نمونه‌های مجزای دانه و علوفه هیدروپونیک جو 6 روزه بر حسب مقدار ماده خشک (mg/kg)
علوفه هیدروپونیک (تازه) و کاربردهای آن در دامپروری چیست؟ کلیک کنید

مطالب مرتبط:

1- بز سانن، قسمت اول

2- بز سانن، قسمت دوم

3- بز آلپاین

4- علوفه تازه و کاربردهای آن در دامپروری چیست؟

5- ارتباط علوفه هیدروپونیک با سقط جنین

6- بز شیری یا گاو شیری

12 دیدگاه در “آینده سرمایه گذاری در پرورش بزهای شیری سانن و آلپاین

  1. سلام اقای ساعدی بنده 300 میلیون سرمایه دارم و دامداری و محل نگه داری دام رو هم دارم
    منطقه ای ک من هستم کوهستانی هست برای بز سانن خوب هست؟
    من با این مقدار پول چند بز میتونم بخرم
    و اینکه با هزینه ی خرج خوراکشون در هر ماه من چقدر درامد میتونم داشته باشم
    هرجا پرسیدم جواب ندادن شما لطفا جواب ها رو ب ایمیلم بفرستید

  2. با سلام خدمت شما آقای محترم
    بنده چند سئوال داشتم
    1_برای پرورش بز سانن در منطقه جنوب غرب ساوجبلاغ که کم آب و خشک است آیا قابلیت پرورش این نوع بز امکان دارد؟
    2_برای شروع در یک 150 متر سوله و 850 متر منطقه آزاد دارد چه مقدار بز سانن توصیه میکنید؟
    3_و چه نکاتی را توصیه میکنید
    خیلی ممنون میشم پاسخ بدهید من یک نوجوان 15 ساله هستم که به کمک پدرم قصد شروع اینکار را دارم و هر کجا درخواست کمک کردم توجهی نگرفتم امیدوارم کمکم کنید
    ممنون

    1. سلام
      1- بله (درصورت تامین آب شرب مناسب)
      2- حدود 60 راس
      3- نکات ریز خیلی زیاد هست. مطالعه کنید و در صورت ابهام بپرسید
      موفق باشید

  3. سلام مهندس
    قصد خرید و پرورش بز الپاین رو دارم
    کجا میشه بز الپاین خالص خرید

  4. سلام بنده قصد دارم که بز شیری سانن پرورش دهم از کجا میتونم تعداد 30 عدد خریداری کرد

  5. سلام مهندس
    قصد پرورش بز سانن حدود 30 راس را دارم . در صورت امکان مکان هایی را که برای خرید بز ماده سانن اصیل در استان خراسان میباشد را لطفا معرفی نمایید . باتشکر

  6. خیلی مطلب دارای شاخه های متعدد بود
    تقاضا دارم خیلی خلاصه بفرمایید جناب مهندس که نسخه کارآفرینی و خوداشتغالی این طرح که در واقع یک محصول هست برای مخاطب چگونه می‌تواند باشد؟
    چقدر سرمایه…منبع تأمین…دوره بازگشت و ریسک های این فعالیت اقتصادی؟

    1. سلام
      اگر دقت کرده باشید، این مطلب در حقیقت خلاصه و نتیجه گیری کلی بر اساس سایر مطالب منتشر شده بود و برای مطالعه سایر مواردی که ذکر کردید، میتونید به همون لینک هایی که در متن قرار دادم مراجعه کنید و بصورت تخصصی تر مطالعه بفرمایید.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *