در جهان، 8 ماده برای بستر کشت هیدروپونیک رایج و متدوال میباشد، که در پستهای قبل به تمام آنها پرداختیم. در این پست به معرفی سایر موادی که اهمیت کمتر با کاربردی کمتر دارند میپردازیم که ممکن است در برخی مواقع و در فقدان مواد قبلی، به کارتان آید…!
9-1. بستر کشت هیدروپونیک با شن و ماسه (Sand):
یکی از انواع فراوان مواد موجود در این سیاره است!
شن و ماسه بسیار ارزان است (و یا بهتر بگویم رایگان!) است. شن و ماسه، ارزان و به راحتی در دسترس است. این یک راه عالی برای شروع است، اما مشکل آن است که نسبتا سنگین بود، باید اغلب استریل شود و احتباس آب آن کم است. میتوانید کمبود مواد مغذی را بسرعت تشدید کند.
اندازه کوچک آن میتواند برای برخی از سیستمهای هیدروپونیک خاص و یا گیاهانی که حساس هستند، مشکل ایجاد کند.
9-2. بستر کشت هیدروپونیک با خاک اره (Sawdust):
یکی از ارزانترین مواد موجود در سیستمهای هیدروپونیک است. اما بکار بردن آن (بویژه بصورت خالص) باعث بروز مشکلات عدیدهای برای تولید کننده میگردد. یکی از مهمترین مشکلات، بروز کپک و قارچ بدلیل وجود رطوبت زیاد و آلی بودن بستر است که در طول مدت زمان باعث تغییر pH محیط شده و کنترل آنرا بسیار دشوار خواهد کرد.
بویژه اینکه منبع خاک اره اگر از درختان سوزنی برگ و بویژه سرو قرمز (Western Red Cedar) باشد، عملا دارای بستری سمی خواهید بود که بدلیل وجود مواد آللوپاتی مانع رشد هرگونه گیاهی خواهد شد.
« مطالب سایت را دنبال کنید. درباره آللوپاتی مطلب قرار خواهم داد »
برای مطالعه نحوه ساخت یک سیستم کشت هیدروپونیک خانگی با حداقل هزینه، بر روی عکس زیر کلیک کنید
9-3. بستر کشت هیدروپونیک با پلی استایرن (Polystyrene):
بسیار ارزان و براحتی در دسترس هستند. به دلیل وزن سبک خود، در کاربری سیستمهای هیدروپونیک در فضای باز ایجاد مشکل میکنند. معمولا در تکنیک فیلم غذایی (NFT) کاربرد دارند. اما ممکن است گیاهان، استایرن موجود در این ماده را جذب کرده و به انسان انتقال دهند که میتواند باعث مسمومیت یا جهش ژنی در انسان در نسلهای آتی گردد.
یونولیت (EPS) نوعی از پلی استایرن انبساط یافته است که در سیستمهای هیدروپونیک نیز کاربرد دارد.
9-4. بستر کشت هیدروپونیک با سبوس برنج (Rice Hulls):
متاسفانه معمولا بعنوان محصولی ضایعاتی از مزارع برنج خارج شده و دور ریخته میشود. درصورتیکه در سیستم هیدروپونیک بکار رود، میتوان مصرف دوباره برای آن ایجاد کرد.
مناسب برای زهکشی است و به خوبی آب را از خود عبور میدهد. تنها نکته منفی درباره سبوس برنج، تجزیه پذیر بودن آن در طول زمان است که باعث واپاشی آن میگردد.
ادامه در پست بعدی…
مطالب مرتبط:
سلام
مطالبت خیلی جالب و خوب هست و باعث پیشرفت در کارم شد
آرزوی بهترین ها را برات دارم موفق باشی
سلام
خیلی ممنون. خوشحالم از اینکه باعث بهبود کارتون شده.
موفق باشی دوست من
سلام، تعداد زیادی سوال دارم چطوری ازتون بپرسم؟
سلام
ایمیل، واتساپ، تلگرام