ید:
سبب مردهزایی، ضعف و عدم توانایی بره و بزغاله در برخاستن و مکيدن، گواتر، بیمویی و مرگ ومير بالا میشود.
مس:
باعث ایجاد پوشش زبر و خشن، صاف شدن پشم (از بین رفتن حالت جعد)، اسهال مزمن، تردی استخوان، لنگش، تلوتلو خوردن، خارش و تورم مفاصل میگردد. کمبود مس و کبالت باعث بروز بیماری به نام پیکا (Pica) یا گنده خواری در دام شده که علایم آن اشتهایی بسیار زیاد و غیر عادی دام بوده که این حالت در بیماری اسیدوز نیز مشاهده می شود. اشتهای بیش از حد از علائم دیگر بیماری های دردناک یا بیماری های اختلال عصبی مانند هاری و استونمی نیز می باشد.
برای تامین میزان کافی عنصرهای کلر و سدیم در خوراک گوسفندان باید از سنگ های لیسیدنی مخصوص استفاده کرد. توصیه می شود این سنگ ها را دور از منبع آب قرار دهید تا گوسفند در مصرف آن ها زیاده روی نکند.
برای تامین مس مورد نیاز برای گاوها می توانید مکملهای حاوی مس را به میزان 10 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک به خوراک آن ها اضافه کنید.
برای پیشگیری از کمبود عنصر کبالت در دام می توانید مکملهای حاوی کبالت را به میزان 1 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک به خوراک آن ها اضافه کنید.
ویتامين A:
سبب ایجاد شبآوری، خشکی چشم، پوشش زبر و خشک، کوری، ضعف بره وبزغاله و عدم هماهنگی در راه رفتن میگردد (علوفه هیدروپونیک، سرشار از ویتامین A است. افزایش 10.5 برابری این ویتامین در علوفه هیدروپونیک نسبت به بذر جو طبق آنالیز)
ویتامين D:
ریکتز، بدشکل شدن استخوانها و اختلال در راه رفتن ایجاد میکند.
ویتامين E و سلنيوم:
فرم حاد: مرگ ناگهانی، گيجی، سختی تنفس، ترشحات کفی و گاهی خونآلود از بينی، به پهلو افتادن، ضربان قلب نامنظم و بالا و بیماری عضله سفید دیده میشود.
فرم تحت حاد: خوابيدن روی جناغ، عدم توانایی در برخاستن، تحليل و لرزش عضلانی، سختی تنفس و افتادن به آسانی، از علائم آن است.
(علوفه هیدروپونیک، سرشار از ویتامین E است. افزایش 8.5 برابری این ویتامین در علوفه هیدروپونیک نسبت به بذر جو طبق آنالیز)
گوگرد:
کمبود گوگرد در گوسفندانی بیشتر مشاهد میگردد که در جیره غذایی خود از پروتئین طبیعی بهره نمیبرند و بجای آن از اوره استفاده میشود. کمبود گوگرد بشدت باعث کاهش رشد پشم میگردد.
مطالب مرتبط: